3,1 miljoen dollar: Crypto Exchange Cashaa gehackt voor 336 BTC

De in Londen gevestigde cryptocurrency exchange Cashaa onthulde dat het 336 bitcoin verloor, in de perstijd met een waarde van 3,1 miljoen dollar, aan hackers die erin slaagden om toegang te krijgen tot een van de cryptocurrency portemonnees.

Volgens een tweet de uitwisseling gepubliceerd op 11 juli, de aanvallers erin geslaagd om toegang te krijgen tot een van de Blockchain.com portemonnees, en snel overgedragen de fondsen naar een adres dat ze controleren. Vanaf het adres dat ze naar de Bitcoin Era zijn gegaan, hebben ze een reeks hops doorlopen, wat het gebruik van muntmengsoftware suggereert om de traceerbaarheid te beperken en de speurneuzen van de blokketen af te gooien.

Cashaa gelooft dat de aanvaller erin geslaagd is om een van zijn computers te besmetten met malware en vervolgens heeft gewacht tot een medewerker toegang kreeg tot zijn machine. Zodra dat gebeurde, werd het geld uit zijn portemonnee gehaald. In reactie op de beveiligingsinbreuk stopte de beurs de opnames en stortingen en „belde de bestuursvergadering om te beslissen of het bedrijf alle verliezen zou dragen“.

De beurs vermoedt dat de hacker afkomstig is uit Oost-Delhi, India, en diende een rapport in bij de afdeling cybercriminaliteit van de politie van Delhi.

Cashaa heeft ook contact opgenomen met andere cryptocentra en bedrijven die hen op de hoogte brengen van het adres, in een poging om de hacker te stoppen met het uitkeren van geld. In verklaringen aan de industriemedia heeft Kumar Gaurav, Cashaa’s CEO, zich blijkbaar vastgezet op handelsplatformen die hackers toestaan om uit te cashen.

Gaurav werd als gezegde geciteerd:

Vanaf vandaag, hackers zijn zeer zeker om crypto adressen te hacken en het te verplaatsen door middel van beurzen die het faciliteren van dergelijke witwassen door middel van hun systemen. Dergelijke beurzen moeten worden gesloten en eigenaren van deze beurzen moeten worden belast met het faciliteren van witwaspraktijken.

CryptoCompare’s Exchange Benchmark rapport, zoals recentelijk gerapporteerd, onthulde dat 38% van de crypto-beurzen in 25% of meer van hun transacties in contact komen met risicovolle entiteiten. Hoog-risico-entiteiten zijn entiteiten die in verband worden gebracht met darknet-markten en -verkopers, criminelen, gokprojecten, malware-exploitanten en anderen.